Maanalainen Bagio-järjestelmä

Helppohoitoinen ja helppo

Maanalainen Bagio-järjestelmä on vain osittain maan alla. Siitä noin jopa puolet maan alla ja sillä on kaikki samat edut kuin maanalaisella jätteen säilytyksellä yleensä. Jäte kerätään säiliön sisällä olevaan säkkiin, joka nostetaan ylös ja aukaistaan tyhjennyksessä. Bagio on pinta-ala tehokas ja taloudellinen syntypaikkalajittelujärjestelmä, jossa on mahdollisuus omaan täyttöaukkoon eri jätejakeille.

Bagio

Mikä on Bagio?

Tehokas ja moderni järjestelmä

Bagio on hyvin tehokas ja moderni, osittain maan alla oleva jätejärjestelmä. Bagio on tilaa säästävä ratkaisu, koska tilavuudesta on osa ”näkymättömissä” maan alla. Hyvä maanalainen järjestelmä säilyttää tasaisen, viileän lämpötilan ympäri vuoden, mikä minimoi pahoja hajuja. Maanalainen Bagio-järjestelmä sopii erinomaisesti kaikkialle, missä syntyy suuria jätemääriä, kuten puistoihin, aluekeräyspisteille ja asuinalueille, joille vakioastiat eivät riitä. Tyhjennysten väliä voidaan pidentää tiivistyksen ansiosta, joka tapahtuu jätteen omasta painosta 

Erilaisia versioita

Vakiomallista Bagio-järjestelmää on kolme eri kokoa (1,3 m3, 3 m3 ja 5 m3) ja se toimitetaan nostosäkeillä. Bio Bagio (0,6 m3) toimitetaan kiinteällä säiliöllä. Säiliössä kaikkein alimpana on 50 litran astia nesteen keräämiseen.

Pitkä käyttöikä, minimaalinen kunnossapitotarve

Bagiossa on kevyt, vakaa ja tukeva rakenne. Järjestelmä ankkuroi säiliön eikä mitään ylimääräisiä vahvistuksia tarvita. Iskun- ja korroosionkestävyys on varmistettu rotaatiovalun ansiosta. Yhdessä UV-suojatun HDPE-muovin kanssa se takaa säiliöiden pitkän käyttöiän. Suunnittelussa on optimoitu tehokas tyhjennys, helppo puhdistus ja minimaalinen kunnossapito.

Bagio II

Miksi osittain maan alla?

Hyvin dokumentoitu

Maanalainen Bagio-järjestelmä on testattu ja sertifioitu itsenäisten laboratorioiden toimesta.

 

Vie vähemmän tilaa

Maahan kaivettuun säiliöön mahtuu isot määrät jätettä, joka säilyy täysin piilossa maan alla. Jäte kerätään nostosäkkiin, joka on valmistettu kierrätyskelpoisesta polypropeenista. Nostosäkin sisällä on toisesta materiaalista valmistettu suojasäkki, mikä takaa tukevuuden ja hyvän kestävyyden. 

 

Helppo asentaa

Maanalaisessa Bagio-järjestelmässä on kevyt, vakaa ja tukeva rakenne. 

 

Edullinen järjestekä lmä – pitkäyttöikä

Maanalainen Bagio-järjestelmä on helppohoitoinen maanalainen keräysmenetelmä,  jolla on pitkä käyttöikä. Käyttökustannukset ovat kohtuulliset, eikä erillisiäjätehuoneita tai kertakäyttösäkkejä tarvita.

 

Pahan hajun riski pienenee

Kun jäte säilytetään maan alla, pahan hajun riski pienenee.

 

Voi säilyttää isot jätemäärät

Kun jäte pudotetaan täyttöaukosta alas, se tiivistyy omasta painostaan. Bagio-järjestelmä on suunniteltu isoille jätemäärille.

 

Helppokäyttöiset täyttöaukot eri jätejakeille

Bagio-säiliöissä on koosta riippumatta sama optimoitu, helppokäyttöinen täyttökorkeus eri jätejakeille. Itsesulkeutuvalla kannella varustettu täyttö voi olla vakiokokoa tai isompi. Isompi täyttöaukko voidaan varustaa lapsiturvallisella lukitulla sisäkannella (pienentää aukon halkaisijaa). Sisäkannen lukituksen avaamalla saadaan isompi täyttöaukko avattua, jos halutaan pudottaa isompia esineitä. 

 

Helppo tyhjentää

Bagio on varustettu kätevällä, nosturilla tyhjennettävällä säkillä. Tyhjennys voidaan tehdä tavallisella nosturikuorma-autolla tai yleisemmin nosturilla varustetulla jäteautolla.