Mikä on Quattro Select?

Järjestelmät ja laitteet jätteiden keräämiseen kiinteistöistä

Quattro Select on PWS:n mullistava jätejärjestelmä, joka mahdollistaa asiakkaille jätteen helpon lajittelun suoraan sen syntypaikalla. Tämä ei vaadi enempää kuin kaksi jäteastiaa. Quattro Select -astian käyttöön ottaneissa kunnissa jäännösjätteiden määrä on vähentynyt radikaalisti käyttöönoton jälkeen. Kuntien tavoitteena on lajitella pakkaukset pois talousjätteen joukosta. Ne ovat aikaisemmin muodostaneet merkittävän osan jätteistä ja aiheuttaneet isoja kustannuksia. Samalla lisättiin huomattavasti palveluja tilaajille. Tavoitteena on vähentää loppujätteiden määrää ja lisätä kierrätystä mahdollisimman paljon. Quattro Select on kustannustehokas sekä asiakkaalle että tilaajalle. Tilaajia innostetaan jätteiden lajitteluun Quattro Selectin avulla. Kodeissa vapautuu tilaa, kun ei tarvitse lajitella jätteitä moneen eri astiaan. Sen sijaan jätteet laitetaan suoraan jäteastian osastoihin. Tilaajalle tulee lisäsäästöä siitä, ettei tarvitse kerätä kaikkia jätteitä ja ajaa nniitä erikseen jäteasemalle.

Ympäristöhyödyt

Ympäristöhyötyjä ovat energiajätteen/kaatopaikkojen vähentyneet määrät. Monet jäteasemat, joilla ei ole henkilökuntaa, voidaan sulkea ja resursseja vapautuu muille asemille, mikä parantaa kuntien palvelutasoa. Tilaaja säästää ympäristöä, kun yksittäiset kuljetukset jäteasemille vähenevät. Hyvät varusteet ja informaatio parantavat motivaatiota tilaajien keskuudessa. Jos jätteiden lajittelu on helppoa ja kätevää, se myös tehdään! 

8+2 jätejaetta kahdessa astiassa

Pienessä tilassa voidaan lajitella 8 erilaista jätejaetta. Hyvin suunnitellun järjestelmän avulla saadaan hyvin toimiva jätteiden lajittelu. Quattro Select tuo joustavuutta jätteiden keräilyyn. Astiat voidaan mukauttaa omiin tarpeisiin olosuhteista riippuen. Paristo- tai elektroniikkaromulaatikon ansiosta asiakkaat voivat lajitella paristot, lamput ja sähköjätteen oikeisiin paikkoihin. Laatikot ripustetaan ison jäteastian reunaan tyhjennyksen ajaksi. Elektroniikkaromu tyhjennetään jäteautoon asennettuun laatikkoon.

Täältä löydät PWS Quattro Select -kontit